woensdag 19 december 2007

Jong VLD Staden bruist

We staan dicht bij het einde van het jaar en daarmee dat ik eens wil terugblikken op de werking van Jong VLD Staden in 2007. Het was een enorm goed jaar, aangezien we een 10-tal succesvolle activiteiten konden organiseren en verschillende andere afdelingen een bezoekje brachten. Verder hebben wij jong-liberalen ons binnen de lokale politiek sterk kunnen profileren en zijn ikzelf en Bart hogere oorden gaan opzoeken, respectievelijk als bestuurslid nationaal en bestuurslid provinciaal van Jong VLD. Met een korte fotoreportage wil ik dit jaar dan ook bekronen. Geniet ervan...



Het is een jarenlange traditie in Jong VLD Staden dat wij andere afdelingen bezoeken wanneer we dat kunnen. Zo kwamen we terecht in Brugge, Kuurne, Kortemark, Roeselare, enz... Hier nemen we plaats aan tafel op de kaas en wijnavond van Jong VLD Brugge. Dit jaar werdt ook het vijfjarig bestaan van onze afdeling gevierd. U ziet bijna alle bestuursleden de taart aansnijden.
Een gespreksavond met Bert Verhaeghe en Barbara Devriendt in samenwerking met Jong VLD Kortemark. Als politieke vereniging vinden wij input door middel van gespreksavonden en debatten noodzakelijk om een politieke visie te genereren.
Een beeld vanop het ribbetjesfestijn, de topactiviteit dit jaar. We mochten immers 120 hongerige magen voeden.

Ook Open VLD activiteiten stonden in onze agenda. Hier ziet u enkele leden van Jong VLD Staden op een landbouwmeeting met sprekers: Bart Tommelein, Vincent Van Quickenborne en Guy Verhofstadt.
Wij organiseerden voor de verkiezingen een gespreksavond met Vlaams volksvertegenwoordiger Stern Demeulenaere.
De campagne van Open VLD voor de federale verkiezingen kreeg vanuit Jong VLD Staden de nodige ondersteuning. We waren dan ook talrijk (15 leden!) aanwezig op Q's tuinfeest. Op 10 juni verzamelden we in Roeselare waar we samen met de andere VLD'ers de resultaten van de verkiezingen afwachtten.
Samen met Jong VLD Kortemark ondernamen we de afvaart van de Lesse.
Ook in Brussel zullen ze ons nog kennen: we bezochten er terug samen met Jong VLD Kortemark het Vlaamse parlement, de beurs, enz...

En natuurlijk zijn er de activiteiten in Staden zelf waar wij ons als politieke vereniging profileerden: dorpsfeesten in oostnieuwkerke, kerstmarkt, halloweentocht, nieuwjaarsreceptie Open VLD, enz... Op de Stadenbergfeesten hadden we zelfs onze eigen tafel opgeëist.

Geen opmerkingen: