woensdag 19 december 2007

Ontwerpproject 'Het huis van de stad!'

Enkele aquarels van de ontwerpopdracht van het eerste semester. De opdracht was het ontwerpen van een nieuw stadhuis voor Gent. Wij kozen ervoor om oude en nieuwe architectuur te verweven in een nieuw gegeven. In de conceptnota die ook op deze website te vinden is daarover meer.

Hier ziet u een beeld van de inkom van het nieuwe stadhuis. De oude bestaande muur en het nieuwe glazen volume vormen een ontdubbeling.
Een zicht op de nieuwe gemeenteraadszaal, ook hier weer zien we een symbiose tussen oude en nieuwe architectuur.
Een zicht op de dienst 'sterfte'. Binnen het vooropgestelde concept van huiselijkheid en menselijkheid zijn de diensten niet benaderd als rationele balies maar als eilanden binnen de drukte van het stadhuis. Het kantoor van één van de schepenen. U ziet nog resten van de oude bestaande muur en enkele nieuwe elementen.
De centrale tuin die functioneert als een kernpunt voor ons stadhuis. De verwijzing naar primitieve stamvergaderingen waar ieder lid van de stam rond een boom plaatsneemt is hier niet ver. De functies van het stadhuis kronkelen zich immers allemaal rond dit centrale punt.



Geen opmerkingen: