vrijdag 1 februari 2008

Een nieuwe start

Nu Open VLD een eigen fractie vormt in de Stadense gemeenteraad, lijkt het een goed moment om ons opnieuw te gaan profileren ten opzichte van de Stadense burgers, en dat met een liberaal programma in plaats van het vroegere 'Samen' programma. Daarbij kan ik verwijzen naar enkele doelstellingen die ik samen met Bart Bostoen tijdens de verkiezingscampagne in 2006 al had geformuleerd.

1 Lagere belastingen waardoor we jonge investeerders & inwoners kunnen aantrekken!
2 Inspraak in grote projecten & werkzaamheden: “De straat bepaalt de straat!”
3 Een mobiliteitsvriendelijke gemeente & geen pestparkeerbeleid noch belemmering van het verkeer!
4 Voorrang aan een goede basisinfrastructuur & dan pas prestigieuze projecten!
5 Een klantvriendelijke overheid met bijzondere aandacht naar de openingsuren voor zowel de jeugd als de werkende medemens!
6 De verdere uitbouw van een fuifvriendelijke & hoogstaande jongerengemeente!
7 Goed onderhouden landbouwwegen met voldoende ruimte voor een vlotte doorstroming, ook van landbouwvoertuigen!
8 De aanleg van een waterbufferreservoir die zowel dienst kan doen voor onze land - & tuinbouwers bij extreme droogte als voor een goede afwatering bij hevige regenval!

Acht korte puntjes, maar wel hoogdringend. Met deze punten werd twee jaar geleden duidelijk gesteld dat wij, jong liberalen ons richten op enkele specifieke liberale thema's: een verlaging van de belasting, een herevaluering van de uitgaven, een focus op basisinfrastructuur en een grotere inspraak en betrokkenheid van de Stadense burger. Dat zullen ook in de toekomst onze strijdpunten blijven en onze liberale gemeenteraadsleden of OCMW leden zullen hier dan ook doeltreffend op nazien. De laatste maanden blijkt dat dat noodzakelijk is want de CD&V meerderheid in Staden laat het niet om onverschillig om te springen met het geld van de burger en daartoe ook de belastingen te verhogen. Wij, Open VLD, zullen deze en andere problemen blijven aankaarten en waar nodig aanpassingen voorstellen...

Geen opmerkingen: